Aktiviteiten

Wil je meer weten over je zadel, heeft je paard witte haren, reageert het boos op het zadel, wil je weten wat de invloed van je zadel is op je paard zijn gedrag en rijtechnische problemen en wil je weten hoe je je eigen zadel kunt checken?

 Suzanne Godijn is zadelpasser en zadelmaker en woont in Bergen. Van jongs af aan is ze besmet met het paardenvirus. Na een loopbaan op het commerciële vlak, heeft ze ruim acht jaar met heel veel plezier les gegeven op een manege. Zowel op de manege, in haar omgeving, als bij haar eigen paard merkte ze het belang van een goed passend zadel. Haar interesse hiervoor werd steeds groter, waardoor de opleiding voor zadelpasser en zadelmaker een logische stap was. Daarnaast blijft ze zich ontwikkelen op het gebied van zadels, de beweging van het paard en de houding en zit van de ruiter. Welzijn, plezier met je paard en eerlijke training vindt ze erg belangrijk. Een goed passend zadel speelt daar een grote rol in, zodat het paard optimale bewegingsvrijheid krijgt en paard en ruiter voluit kunnen genieten en presteren. Het geeft haar veel voldoening wanneer een paard zichtbaar makkelijker en meer ontspannen kan bewegen door een aanpassing of een nieuw zadel.

Tijdens de interactieve lezing krijg je informatie over:

  • Anatomie (welke botten, spieren en gewrichten zijn belangrijk ten aanzien van het zadel en hoe werken ze)
  • Conformatie (in welk opzicht beïnvloedt de bouw van het paard de ligging van het zadel)
  • Gedrag- en rijtechnische problemen door slecht passend zadel Invloed van de ruiter op het zadel Opbouw van het zadel, soorten bomen, soorten kussens en waarom
  • Zadelgebreken zoals gebroken bomen
  • Soorten vullingen en voorbeelden daarvan
  • Veiligheidscheck van eigen zadel
  • Zadelpassen (hoe kunt u zelf de pasvorm van uw zadel controleren)
  • Singels in alle maten en soorten en waarom
  • Pads, bontjes en dekjes in alle maten en soorten en waarom Hoofdstel (pasvorm)

Tijdens de lezing kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Daarna is er een stukje praktijk met verschillende zadels op een of meerdere paarden.

Heb jij interesse in deze lezing op woensdagavond 29 maart van 19.30 tot 22.00 uur in ons clubhuis op ons terrein. Geef je dan voor 25 maart op bij Sandra van Tiel, sandra@92a.nl.

De kosten voor deze lezing bedragen € 7,50 per deelnemer inclusief drankjes.