Opening, Workshops

Workshop sieraden van paardenhaar

Voorstellen

Mijn naam is Corryanne Jansen. Sieraden maken met paardenhaar is voor mij een uit de hand gelopen hobby, welke ontstaan is doordat ik zelf iets wilde maken van mijn paard Jazzy, zodat ik haar iedere dag bij mij zou kunnen hebben.

Door de vele reacties die ik kreeg, heb ik besloten om een website op te zetten, zodat iedereen kan zien wat ik allemaal creëer. Uit eigen ondervinding weet ik dus hoeveel kracht een sieraad van paardenhaar kan geven. De kracht en energie van het dier leeft voort, in het voor u speciaal gemaakte sieraad, van uw eigen paard. Deze unieke sieraden zijn mooi om te dragen maar kunnen ook als gedenk-sieraden of kracht sieraden gebruikt worden. 

Het bijzondere aan een sieraad met paardenhaar is dat het altijd uniek is, het materiaal zeer duurzaam is en elk sieraad met veel passie en liefde gemaakt wordt met de hand.

Mijn doel is, om ieder zijn wens te vervullen voor een betaalbare prijs. Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig!

VOOR WIE?

Workshop sieraden van paardenhaar kan voor alle leeftijden, echter kinderen tot 12 jaar dienen een ouder mee te nemen, zodat die hun kan helpen, zodat iedereen voldoende hulp kan krijgen bij het maken van een prachtig sieraad. Kinderen zijn soms wel handiger dan volwassenen maar er wordt gewerkt met epoxilijm en daar mogen de kinderen niet zelf mee aan de slag.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten voor een sieraad is helemaal afhankelijk van wat je wilt gaan maken. We hebben wel een paar voorbeelden waarbij je moet denken tussen € 22,50 en € 35,-. Leden van Leeghwater krijgen
€ 2,50 korting op de prijs!

Voor kinderen heeft Corryanne ook een andere prijs van bijvoorbeeld maximaal € 15, daar kunnen ze een smal armbandje van maken die verstelbaar is en dan ook kan meegroeien. Ook een sleutelhanger behoort tot de mogelijkheden met leuke bedeltjes eraan.  

HOE GAAN WE TE WERK?

We hebben twee startmomenten voor de workshop. Zodat je evengoed nog mee kan doen met het ochtend- of middagprogramma in de bak. Het is ook zo dat je tijdens de workshop best even buiten mag kijken of er even tussenuit kan zijn. Tijdens de start begint het algemene praatje en wordt je even op gang geholpen waarna iedereen op zijn eigen tempo zijn sieraad kan gaan maken.

De eerste workshop start om 9.30 uur en de tweede om 13.00 uur. Afhankelijk van het sieraad dat je maakt kan het soms zo maar 4 uur duren. Mocht je nog tijd over hebben na het maken van een prachtige armband dan kan er altijd nog een hanger of een sleutelhanger extra gemaakt worden en dat zit dan bij de prijs in.

Met rondvlechten heeft, over het algemeen, iedereen wel hulp nodig is gebleken, maar daarom is Corryanne ook aanwezig, ze is er niet voor niets. Ze heeft ook voorbeelden van plat gevlochten met 5 strengen dus……………….. er is heel erg veel mogelijk.

Ook kan ze als je wenst doorgeven hoeveel haar je bij welke armband nodig hebben om zo te voorkomen dat je te veel of te weinig afknipt.

Als je te weinig haar hebt dan neemt ze leer mee en kun je een klein vlechtje op het leer maken zodat je dan toch van je eigen paard of pony een armband kunt maken.           

Indien Corryanne paardenhaar voor je moet meenemen bijvoorbeeld omdat jouw paard of pony echt te kort haar heeft of heel dun maar je zou toch graag een iets willen maken dan is dit mogelijk. Het kan ook zijn dan je een twee kleuren armband wilt maken maar je paard of pony heeft maar één kleur haar. Indien dit wenselijk is moet je dit wel even aangeven.

Hierbij nog enkele voorbeelden:

Uiteraard kunnen jullie zelf even op de site kijken wat jullie eventueel zouden willen maken, want daar staan natuurlijk nog veel meer dingen.

http://sieradenpaardenhaar.nl/

Corryanne zorgt voor alle hulpmiddelen zoals: Lijm, placemats, scharen, bedeltjes, sluitinkjes, elastiekjes echt alles wat er nodig is. Zelf alleen zorgen voor paardenhaar!!

OPGEVEN:

Wil jij ook graag meedoen met deze workshop op zondag 10 april 2016????

Inschrijven voor 21 maart 2016, echter VOL = VOL:

Via e-mailadres sandra@92a.nl

Graag het volgende doorgeven:

 • Naam en leeftijd
 • Vereniging
 • Tijdstip van de workshop (9.30 of 13.00 uur)
 • Gewenste sieraad
 • Of Corryanne nog extra haar voor je dient mee te nemen. 

Opgeven betekent betalen!!!

TIPS VOOR HET KNIPPEN VAN HET PAARDENHAAR

Hierbij wat info voor hoeveel haar je nodig hebt voor wat en hoe je het beste kunt knippen:

 1. Voor een smal armbandje met of zonder halfopen metalen buisje heb je nodig:
 • Een pink dikte aan haar en het liefst zo'n 15 cm langer dan de polsmaat.
 1. Voor een rond gevlochten armbandje met eindkapjes en ringetjes zodat deze verstelbaar is of met een rvs bling bling sluiting heb je nodig:
 • Ongeveer 1 vinger dik aan haar en het liefst zo'n 15 cm langer dan de polsmaat.
 1. Voor een brede armband met RVS sluiting naar keuze heb je nodig:
 • Ongeveer 1 1/2 vinger dik aan haar nodig en het liefst zo'n 15 cm langer dan de polsmaat.

Heb je langer haar zodat je het dubbel kan pakken dan heb je natuurlijk minder haar nodig.

Ook een tip is dat als je gaat knippen met het plukje tussen de vingers houden, dan met de vingers naar boven gaan zodat de kortere haren naar de zijkant gaan, want het is zonde om de kortere haren af te knippen want die kan je toch niet mee vlechten.

Je vlecht alles op 1 lengte zodat je nooit stoppels krijgt!

Hieronder nog wat tips hoe het haar te knippen want zoveel haar heb je niet nodig en is het zonde als er te veel wordt afgeknipt.

Tip 1:

Net onder het staart puntje (staartwortel) in het midden zijn de langste haren en als je deze haren knipt ongeveer 10 cm onder het staartpuntje (staartwortel) ziet niemand er iets van en je hebt de langste haren die je vaak dubbel kan pakken waardoor er minder haar nodig is.

Tip 2:

Als iemand anders de staart omhoog houd dan zie je vanzelf enkele plukken los vallen en als je dan het midden pakt en met je vinders strak naar boven gaat gaan de kortere haren vanzelf naar de zijkant en bijna boven het haar wat tussen de vingers zit afknippen.