Opening, Workshops

Workshop Flexchair-Ruitertraining

De Flexchair

De flexchair is een kruk met een zadelvormig zitvlak die in alle richtingen kan bewegen. Door middel van een sensor is de kruk met een computer verbonden.

Via het beeldscherm krijgt de ruiter meteen terugkoppeling over de uitgevoerde beweging van de rug. Door het trainen met de flexchair zorg je voor een actieve dynamische zit. Je traint de diepe rug- en buikspieren. Deze spieren zijn van belang voor de controle over houding en beweging. Geleidelijk is er steeds meer aandacht voor de invloed van de ruiterzit op de bewegingen van het paard. Hoe beter de ruiterzit hoe blijer het paard. Indirect wordt er gewerkt aan het welzijn van het paard en daarmee een Happier Athlete. 

Door te oefenen met de flexchair wordt je er bewust van hoe jij reageert en wat jij doorgeeft aan je paard. De meeste paarden voelen heel goed als je uit balans zit of onvoldoende mee bent in de beweging. Daar reageren ze op.

Door onder begeleiding te oefenen leert de flexchair trainer je hoe je spieren anders kunt gebruiken. Je gaat zelf beter voelen wat er in jouw lijf gebeurt en wat er in het paardenlijf gebeurt. 

Kijk ook op: http://www.youtube.com/watch?v=zNP8k_cBqB4 

De Workshop

Karin Wuijster is een flexchair-ruitertrainer uit Alkmaar en neemt de FLEXCHAIR mee naar ons clubhuis. Hiermee kan zij jou specialistisch testen, adviseren en trainen op het gebied van balans, stabiliteit, coördinatie en bewegingsgevoel. De flexchair is gekoppeld aan een uniek meet- en trainingssysteem voor de intrinsieke bekken- en rompspieren. Middels deze aanpak kan ze eventuele rijtechnische problemen inzichtelijk maken en handvaten meegeven voor verbetering.
Deze workshop zal worden gegeven door Karin op zaterdag 9 april 2016 vanaf 9:30. Afhankelijk van deelname kan het ook nog in de middag voortduren. De workshop duurt 30 minuten
De kosten voor deze workshop bedragen 20,00 euro voor leden en 25,00 euro voor niet-leden!
Een hele speciale prijs vanwege onze hele speciale opening!

Leden hebben voorrang bij de inschrijving op niet-leden.
Inschrijven voor 21 maart 2016, echter VOL = VOL:
Via e-mailadres sandra@92a.nl
Graag het volgende doorgeven:
 Naam en leeftijd ruiter
 Vereniging

Opgeven betekent betalen!!!